Status vedr. projekt “Troldhedesti”!

Natursti, der forbinder Troldhedestien fra Ferup til Hundsholt via Jordrup: Nu sker der noget!
Var du med til ”Fynslund for fremtiden” sidste juni? Så husker du måske, at et af de projekter, borgene i Fynslund og omegn bakkede mest op om til vores fælles brainstorm, var at forbinde de to stykker Troldhedesti med en ny natursti.
Den nye natursti skulle gå fra slutningen af den eksisterende Troldhedesti fra Kolding til Ferup videre til Jordrup, og derfra til Hundsholt, hvor stien langs den nedlagte Troldhedebane fortsætter til Veerst. Ligesom de nuværende dele af Troldhedestien, skulle den nye sti være farbar for gående, cyklende og ridende naturelskere – og gerne for en barnevogn eller to.
Og ja, der er sket noget siden!
I løbet af vinteren og foråret har vi, en lille gruppe på fem fra Jordrup og Ferup, holdt nogle møder og trampet nogle dejlige ture for at skitsere en cirka rute.
Vi vil gerne, at den nye sti skal være så tæt på den gamle banes oprindelige beliggenhed som muligt. Men at placere den præcis hvor den gamle lå vil være umuligt, da meget af den nu er agerjord. Derfor har vi forslået en rute, der snor sig langs markskel, hegn og grusvej – uden at krydse åben mark eller bruge asfalteret vej. Gruppen har lagt vægt på at ruten skal være en god, sikker og varieret naturoplevelse.
Støtte fra lodsejerne langs ruten er alfa og omega. For uden at naboer til den nye sti er villig til at bidrage med velvilje – og i mange tilfælde sågar jord – kan projektet ikke blive til noget. Det er også derfor, at vi er gået lidt stille med projektet indtil nu: Vi ville nemlig checke med de berørte lodsejere, inden vi begyndte at tale ret meget med andre.
Det har vi nu gjort. Og selvom vi er ikke er 100% på plads, kan vi med glæde meddele, at opbakningen fra de berørte lodsejere er kæmpe stor. Vi er langt fra at være i mål. Men rigtig, rigtig mange – både landmænd, skovejere og husejere – har tilkendegivet at de vil støtte projektet. At så mange prioriterer gode naturoplevelser og er villig til at ofre noget for fællesskabet gør, at vi tror vi har gode chancer for at realisere hele projektet.
Vi holdt et møde den 17. juni, hvor alle berørte lodsejere var inviteret og havde mulighed for at give kommentarer og stille spørgsmål. Udover de mange lodsejere, der vil være nabo til den nye sti, deltog også repræsentanter fra Friluftsrådet og Kolding Kommune (de støtter begge, og vil være behjælpelige i det kommende forløb).
Kort sagt, lever projektet videre. Lodsejerne viste stor vilje til at gøre det muligt at anlægge stien. Også selvom, det i nogle tilfælde er lidt bøvlet.
Jamen, vi siger tak!
Som sagt, er der lang vej endnu indtil vi har en ny natursti. Vi skal have den endelige rute på plads. Vi skal søge en masse fonde om en masse penge. Vi skal nok trække endnu mere på lodsejernes tålmodighed og velvillighed. Og vi skal holde sammen om noget, der er godt for fællesskabet – selvom, det kan være svært for den enkelte.
Hvis det lykkes, vil stien være en af de længste i hele kommunen, og et kæmpeplus for lokalområdet.
Mvh
Projektgruppen for Jordrups nye natursti (Gitte Bruus Hansen, 2243 6259, Kevin Reinhart, 5215 9617, Jens Brandenborg, 2020 2852, Per Sjøgaard, 7555 9197, Terry Dunne, 2232 6996)
PS: Har du lyst til at være med? Der er masser af arbejde, inden den første cykel ruller ned af vores nye natursti. Alle er velkommen til at deltage på deres egen måde. Ring til en af os og hør hvordan!

One thought on “Status vedr. projekt “Troldhedesti”!

  1. Vagn Toft

    Godt gået,det er godt arbejde der her er / bliver udført, et spændende projekt der forhåbentlig ser dagens lys, indenfor overskuelig tid
    Må det blive til glæde for alle de cykel -og spadsere glade, og et godt aktiv for hele lokalområdet.
    Jeg er selvfølgelig med “på vognen” hvis der er noget jeg kan bidrage med.
    med venlig hilsen Vagn Toft

Der er lukket for kommentarer.