Skærsø

Pak en madkurv og tag badetøjet bag på cyklen ud til Skærsø. Der er gjort rent og ryddet op derude.

I løbet af foråret og indtil nu har Vagn Toft fra Fynslundområdets borgergruppe i samarbejde med kommunen  fået området ved Skærsøen ryddet op og gjort indbydende igen. Ligeledes er to opsynsmænd kommet på banen, nemlig Birgitte og Søren Jepsen, Knudsbølvej. De vil sørge for, at der er ryddet og at det hele fungerer. (De kaldes herefter OPSYNET J).

Følgende forbedringerer nu foretaget:
P-pladsen er blevet ryddet og træer er beskåret, oversigtstavlen er igen kommet frem i dagslyset, og affaldspanden er repareret og tømmes hver 14. dag af kommunens folk. De øvrige tider sørger OPSYNET for, at der ikke er overfyldte affaldsspande.
Bevoksningen langs stien ned til søen er blevet beskåret, og kommunens folk klipper græsset på stienog ned mod søen.
Tørklosettet inde i bevoksningen er igen blevet synligt, tømt for indhold, og rengjort så det igen er til at bruge –  der bliver lagt papir derind af OPSYNET.
De gamle affaldsspande ved søen er fjernet, til gengæld er der opsat 6 alm. Affaldskurve, som kommunens folk tømmer hver 14. dag. Derudover tømmes de efter behov af OPSYNET.
Det gamle plast-bænkesæt der var mere eller mindre afbrændt er fjernet, og der er opsat et nyt i træ, meget kraftig og rimeligt stort.
Der er opsat en aflåst plast- container, hvori evt. overfyldt renovationssække lægges af OPSYNET, – samt hvor der er nye sække til opsætning.

Der mangler så bare henvisningsskilte til toilettet fra hhv.  P-pladsen og stranden. Endvidere bliver der lagt stabilgrus på P-pladsen samt på de bløde steder på vejen ned til stranden; dette sker her efter sommerferien.

Stedet er en skøn plet
Man kan få en dukkert i søen fra den lille sandbred, slikke sol i græsset og opleve den specielle natur med gåture langs søen. (se mere herunder) – så det er en heltedåd, at nogle af vores gode medborgere nu har sørget for at gøre stedet tilgængeligt og indbydende for os alle sammen. Så pak en madkurv og tage badetøjet med derud inden sommeren helt er væk.

Om Skærsø
Skærsø indgår i et fredet område 3 km. nordvest for Jordrup. Den lille ovale sø er Jyllands østligste hedesø. Det er en tidligere næringsfattig lobeliesø, opkaldt efter den sjældne og krævende undervandsplante, tvepibet lobelie, som kun trives i næringsfattige, klarvandede søer. Søen er forringet ved tilledning af næringsstoffer i 1980’erne. Søen er igen blevet renere efter indgriben. Skærsø med omgivelser er, sammen med Nørremose øst for søen, fredet 1977, i alt 49 ha.
Skærsø er naturskønt beliggende ved skov og hede i det fredede område. Der er mulighed for en vandretur på ca. 30-45 min. ad et stisystem rundt om søen. På en god sommerdag er der mulighed for en badetur.  Læs mere her http://www.kolding.dk/dataredir/0053055.asp?sid=19732&uid=47957

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *