Nye køreplaner og Flexture

De nye køreplaner og busruter træder i kraft søndag den 15. december 2013.
 
De væsentligste punkter er:
 
Ny morgenrute, rute 510, med afgang fra 6:52 fra Egholt via Vestermarksvej og direkte til Kolding.
Dette er den eneste morgenafgang, øvrige morgen/formiddags passagere henvises til de nye flexture. Mere herom lidt senere.
Alle eftermiddagsture går via rute 188 og rute 257 med skift ved Gl. Landevej i Lejrskov.
Ruterne og tidspunkterne kan ses her:
 
Flexture
 
En ny transportform er Flexturene. Det er dør-til-dør ruter med taxa med rabat i hele Kolding kommune, altså ikke kun til og fra Kolding by. Taksten er 2,50 kr. pr. kilometer minimum 35 kr. Der kan medtages 3 medrejsende voksne som rejser til ½ pris. Det skal dog være samme på- og afstigningssted. 1 voksen kan gratis medtage 2 børn u. 12 år. Ordningen gælder alle ugens dage mellem 6 og 24, dog undtagen 24. og 31. december. Der kan bestilles både telefonisk og via internettet. Takster er foreløbig for en 5 måneders periode, efter introduktionsperioden koster det 3,50 kr. pr. km.
Bestilling, tidsfrister, telefonnumre, hjemmesidehenvisning mm er beskrevet på dette link: http://www.sydtrafik.dk/Default.aspx?ID=2194
 
Der er lavet en særlig ordning til unge med ungdomskort, FlexUng, hvor der køres til halv takst. For at kunne bruge FlexUng skal de unge tilmeldes ved Kolding kommue. Der skal regnes med nogle dages ekspeditionstid, så sørg for at få det gjort med det samme.
Se beskrivelsen på dette link: http://www.sydtrafik.dk/Default.aspx?ID=3221
 
På nogle områder er busbetjeningen blevet forringet, omvendt har vi fået en meget fleksibel mulighed med flexturene. Det ærger mig fortsat, at vi ikke kunne få egenbetalingen for de unge mennesker nedsat yderligere eller helt fjernet. Summen er dog, at vi alle har fået en meget fleksibel ordning, som jeg håber mange vil gøre brug af. Som afslutning skal lige bemærkes, at forvaltningen er igang med et større udredningsarbejde, som gerne skal ende op i, at hele kommunen for mere og bedre offentlig transport for de samme penge.